Å mestre livet når noen dør

Å miste en av sine nærmeste er noe av det sterkeste et menneske kan oppleve. Det forventes ofte at den sørgende raskt skal komme seg over tapet og "komme seg videre". Det finnes ingen vei utenom sorgen, bare en vei gjennom den. Det er viktig å gi sorgen den tiden som skal til, og du skal gi den en plass som gjør deg til et helere og rikere menneske på veien videre.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Spør hva du kan hjelpe til med eller kom med forslag om konkrete ting du kan bistå med. Praktisk hjelp kan være en god støtte i en tid der alt føles slitsomt. Dette gjelder også etter begravelsen. I tiden mellom dødsfallet og begravelsen er det mange praktiske ting som skal ordnes, men etterpå kommer stillheten.

Stor sorg i lite hjerte

Hvordan kan vi hjelpe et barn som er fylt av en overveldende sorg? Hvordan skal vi få forklart at livet kommer til å bli bra igjen, men at sorgen er en nødvendig prosess for at det skal skje?

Nedenfor finner du noen linker til informasjon om sorg i forbindelse med dødsfall. Du finner også forslag til bøker som handler om sorg og sorgterapi. Ingen kan erstatte tapet, aller minst en bok, men en bok kan gi råd og hjelp til deg og de som er rundt deg i den vanskelige tiden.